RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ближче до в'язниці: ще одна "дружня" РФ країна отримала право на арешт Путіна

У п'ятницю, 24 березня, Вірменія, ще одна "лояльна" до РФ країна з пострадянського простору приєдналася до 123 держав, які ратифікували Римський статут і будуть зобов'язані заарештувати главу Кремля Володимира Путіна згідно з ордером, виданим Міжнародним кримінальним судом.

Це рішення опублікував Конституційний суд Вірменії.

КС країни визнав конституційними для країни всі зобов'язання, закріплені Римським статутом Міжнародного кримінального суду.

Читайте: Пашинян "послав" Путіна з Лукашенком на ОДКБ: відео

Рішення є остаточним та набирає чинності з моменту публікації.

Тепер Вірменія, яка входить до Організації Договору про колективну безпеку, членами якої є Російська Федерація, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан, приєдналася до країн, які будуть змушені заарештувати президента Росії Володимира Путіна, якщо той з'явиться на її території.

Варто зазначити, що цей Статут був підписаний ще 1998 року, але до сьогодні Республіка Вірменія не ратифікувала його і лише наприкінці 2022 року уряд звернувся до Конституційного суду з цього питання, щоб отримати "можливість закликати Азербайджан до відповіді за воєнні злочини".

Нагадаємо, що Південно-Африканська Республіка не відкидає можливість затримання президента РФ Володимира Путіна, якого звинувачують у воєнних злочинах, якщо він з'явиться в ПАР.

  • Вас може зацікавити:

Чим небезпечний для Путіна ордер Гаазького суду: думка експерта

Чи буде Німеччина арештовувати Путіна у разі його приїзду: міністр дав відповідь

Його треба судити в Україні: політик США про трибунал над Путіним