RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Знаємо про свої зобов'язання": у ПАР висловилися про можливий арешт Путіна

Південно-Африканська Республіка, яка визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду (МКС) і є країною-учасником у Римському статуті, знає про свої правові зобов'язання і не відкидає можливість затримання президента РФ Володимира Путіна, звинуваченого у військових злочинах, якщо він з'явиться в ПАР.

Про це повідомив представник президента ПАР Сиріла Рамафоси, коментуючи виданий Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордер на арешт російського диктатора, повідомляє Reuters.

Читайте також: Чи буде Німеччина заарештовувати Путіна у разі його приїзду: міністр дав відповідь

Путін може взяти участь у саміті організації BRICS у серпні цього року, який об'єднує Росію, Індію, Китай, Бразилію та Південну Африку. Поки що офіційних заяв щодо участі президента РФ у саміті немає. Водночас раніше російський диктатор брав участь у самітах BRICS.

Як країна, яка визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, ПАР повинна затримати нинішнього президента Росії. Представник президента ПАР прямо не відкинув таку можливість. За його словами, перед самітом влада Південно-Африканської Республіки вестиме переговори з різними інстанціями щодо цього питання.

На даний момент ПАР займає нейтральну позицію щодо повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, в Україні політики бурхливо відреагували на ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна у зв'язку з підозрою у скоєнні військових злочинів, виданому МКС 17 березня за вивезення українських дітей на територію РФ. "Апостроф" зібрав найважливіші реакції на таке рішення.

  • Вас також може зацікавити:

Чому Путін не розпочав повномасштабну війну в 2014 році: відповідь вразила всіх

"Живим, але краще мертвим": електрички України прикрасили оголошення про розшук Путіна

Ордер Путіну: що чекає на диктатора після рішення Міжнародного кримінального суду