RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Країна колишнього СРСР заборонила День перемоги 9 травня: що відомо

Парламент Латвії у терміновому порядку ухвалив закон, що передбачає заборону святкування дня 9 травня. Документ ухвалили на знак солідарності з українським народом.

Про таке рішення латвійського сейму повідомляє видання Delfi.

Читайте також: А як же "діди воювали"? У Росії почали скасовувати паради на 9 травня

Зазначається, що закон "Про заборону проведення окремих публічних заходів 9 травня" підтримали 79 депутатів. Вказано, що ціль даної ініціативи є захист інтересів країни та суспільства, а також уникнення заворушень. Документ покликаний не допустити загрози і приниження цінностей Латвії як демократичної і національної держави, прославляння війни й спотворення відображення історичних подій.

"Закон встановлює, що на всій території Латвії 9 травня (протягом усієї доби) і до 7-ї години ранку 10 травня заборонено використання піротехніки. У публічному просторі на відкритому повітрі заборонено проведення святкових і розважальних заходів, маніфестацій, зібрань і пікетів. Якщо для проведення таких заходів потрібен дозвіл від самоврядування, то воно не має права видавати такі дозволи", - пише портал.

Тож, в цей день в країні не буде жодних публічних заходів, окрім тих, що пов'язані з Днем Європи.

Нагадаємо, рік тому 9 травня у РФ влаштували святкування Дня Перемоги, у багатьох містах відбулися паради. На параді виступив російський президент Володимир Путін, у промові він назвав війну в Україні "запобіжною відсіччю агресії".

  • Вас може зацікавити:

Путіну готують наступника: журналіст розповів про "бродіння у Кремлі"

Латвійський депутат відправив делегацію РФ в ОБСЄ за російським кораблем: відео

Вирішив закрутити гайки: Путін підписав закон про електронні повістки