RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В ГУР заінтригували порадою для росіян на 9 травня: поряд з воєнними злочинцями краще не перебувати

Представник ГУР Міноборони України порадив росіянам утриматися від відвідування параду, присвяченому 9 травня й уникати взаємодії з військовими злочинцями. Ба більше – такі поради актуальні й в будь-який інший день року.

Про це Андрій Юсов заявив в інтерв'ю "Обозревателю".

Так, він прокоментував оприлюднені документи, що стосуються підготовки росіян до можливого відбиття нападу з повітря під час військового параду, наголосивши, що Україна проінформована про всі заходи, які рашисти готують до 9 травня. За його словами, розвідка має інформацію в тому числі й щодо заходів безпеки, маршрутів, розташування охорони керівних осіб військових злочинців Російської Федерації.

Читайте також: Країна колишнього СРСР заборонила День перемоги 9 травня: що відомо

"Звичайно, якщо говорити про якісь акценти чи поради, то, думаю, що пересічним росіянам, цивільним, мирним жителям, які не пов'язані з воєнними злочинцями, злочинами та агресією Росії проти України, варто всі дні, як, власне, і всі прийдешні, уникати присутності та перебування поряд із воєнними злочинцями та військовими об'єктами, які можуть використовуватися в агресії так званої Російської Федерації проти України", – заявив представник ГУР Міноборони.

Він наголосив, що рано чи пізно усі воєнні злочинці дістануть по заслузі та матимуть справедливе покарання. Водночас Україна зробить усе можливе аби захистити своїх громадян від агресії країни-терористки Росії.

"Все для того, щоб деокупувати території, що обов'язково трапиться, і повернутися до кордонів 91-го року, а також обов'язково зробить усе для справедливого покарання воєнних злочинців та всіх, хто має стосунок до цієї геноцидної війни сучасної Росії проти України", – резюмував Юсов.

Раніше ми писали, що рік тому 9 травня у РФ влаштували святкування Дня Перемоги, у багатьох містах відбулися паради. На параді виступив російський президент Володимир Путін, у промові він назвав війну в Україні "запобіжною відсіччю агресії".

  • Вас може зацікавити:

Путіну готують наступника: журналіст розповів про "бродіння у Кремлі"

Латвійський депутат відправив делегацію РФ в ОБСЄ за російським кораблем: відео

Вирішив закрутити гайки: Путін підписав закон про електронні повістки