RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вибухівку заклали під капот: у замаху на Прилєпіна з'явився "український слід"

Голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що 5 травня російський письменник Захар Прилєпін, який постраждав внаслідок підриву авто, виступив із заявою, в якій підтримав "вагнерівців". Внаслідок вибуху пристрою на днищі авто 6 травня, у Прилепіна зламані обидві ноги.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: В Новій Каховці підірвався на міні російський пропагандист: насаджував на Херсонщині "русский мір", фото

Водночас українські партизани руху "Атеш" натякнули, що вони причетні до цього підриву.

"Рух "АТЕШ" полював на Прилєпіна з початку року... Було відчуття, що його рано чи пізно підірвуть. Ось прямо як відчували... Наші прогнози завжди збуваються, тому що ми не тільки говоримо, а й робимо", - йдеться в повідомленні.

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова прокоментувала замах на Прилєпіна на своєму каналі в Telegram, звинувачуючи в цьому "київський режим", США і Велику Британію.

"Факт здійснився: Вашингтон із натовцями вигодували ще один міжнародний терористичний осередок - київський режим. Бен Ладен, ІДІЛ, тепер Зеленський із головорізами. Пряма відповідальність США і Британії. Молимося за Захара", - зазначила вона.

Як повідомляють російські джерела, наближені до письменника, він повертався з відрядження в "ЛНР". Прилєпін проходив службу у складі батальйону Росгвардії "Оплот", а 6 травня їхав додому до сім'ї.

За непідтвердженими даними, у нього одна нога зламана, а друга механічно ампутовано.

Audi Q7 із водієм письменника вибухнула близько 10:40 і перекинулася біля міста Бор. Уламки від авто розлетілися на 50 метрів. Під машиною утворилася вирва діаметром близько 1,5 метра і 0,7 метра в глибину. Водій, який загинув, за даними Telegram-каналу SHOT, був громадянином України. У машині з Прилєпіним також була його дочка, але вона вийшла з машини на дачі, а коли від'їхали на 200 метрів, авто вибухнуло.

Зараз у Нижегородській області після цього інциденту ввели план "Перехоплення". Поліцейські на блокпостах зупиняють і оглядають машини.

Нагадаємо, 27 квітня у Мелітополі підірвали зрадника, який пішов на співпрацю з окупантами.

  • Вас також може зацікавити:

У росіян "бавовна" на складі боєприпасів між Донецьком та Іловайськом: фото і відео

В Запорізькій області триває полювання на колаборантів, розплата чекає всіх зрадників, — депутат облради

Не щастить колаборантам у Мелітополі: з’явилися подробиці ранкової "бавовни". Фото і відео