RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Місцеві та солдати РФ нас підтримують": доброволець розповів деталі боїв під Бєлгородом

Громадянські та солдати ЗС РФ не тільки підтримують дії "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії", а й виконують деякі завдання на території Росії.

Про це в інтерв'ю "Фокусу" розповів доброволець Вадим (ім'я партизана змінено з міркувань безпеки - ред.).

Зокрема, партизани вирішили прокоментувати чутки та вброси в росЗМІ про те, що бійці РДК і ЛСР нібито планують захопити ядерний об'єкт у Бєлгородській області. Йдеться про режимний "Бєлгород-22", на території якого, за даними ГУР, зберігаються ядерні боєприпаси.

Доброволець підтвердив, що йому відомо про подібні чутки, але партизани не планують здійснювати сценарій із захопленням ядерного об'єкта.

Читайте також: Війна прийшла на їхню територію: журналіст висловився про рейд у Бєлгородську область

За словами Вадима, добровольці ще 2022 року почали здійснювати диверсії глибоко в тилу РФ - операції проводилися навіть на відстані 1000 км від держкордону з Україною.

"У 2022 році ми вже були глибоко в тилу РФ. Ця цифра давно перевищила тисячу км. Для медійного простору ця позначка залишається в рамках дозволеної для ефективності спецоперації з ліквідації путінського режиму. Але деякі новини від наших партизанів незабаром вас точно здивують", - продовжив партизан в інтерв'ю.

Вадим також підтвердив інформацію про те, що мирне населення та кадрові військовослужбовці ЗС РФ активно підтримують дії РДК та ЛСР на території країни-агресора. Більше того, деякі з них виконують певні завдання у тилу.

У ході рейду в Бэлгородську область добровольці навіть зустрічали громадян із позицією - "все одно, хто буде - аби не стріляли". Таку думку Вадим вважає неправильною, але важливо враховувати, скільки людям довелося прожити при "путінському" режимі.

Окремо доброволець підтвердив, що кадрові військовослужбовці ЗС РФ активно приєднуються до бійців РДК та ЛСР.

"Кількість охочих вражає навіть нас, але говорити про це не будемо. Багато хто переживає за безпеку своїх сімей. Багато хто й пішов на війну проти українців під дулом пістолета, який приставили до голів їхніх дітей. Поки їхні сім'ї не будуть у безпеці - воліємо про це не говорити на конкретних прикладах", – резюмував партизан в інтерв'ю журналістам.

Раніше ми повідомляли, що добровольці РДК знову зайшли до Бєлгородської області.

Вас може зацікавити:

Бійці РДК передали "привіт" губернатору Гладкову, який заявив про знищення їх БТР MaxxPro: відео

Паніка наростає: під Бєлгородом терміново вивезли ядерні боєприпаси

"Віджали" БТР у ФСБ: нові відео рейду РДК у Бєлгородську область