RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У Росії готуються оголосити воєнний стан

У Кремлі обговорюють можливість оголошення військового стану в Росії, територію якої дедалі більше контролює ПВК "Вагнер", просуваючись до Москви. У такий спосіб керівництво країни хоче не допустити захоплення влади.

Про це повідомило джерело в Раді Федерації у коментарі Telegram-каналу "Можем объяснить".

Читайте також: Пригожин оголосив Кремлю війну: онлайн подій 24 червня

"Мета цієї "спецоперації" - захоплення влади в країні. Наразі опрацьовується питання про оголошення військового стану, щоб не допустити цього", - зазначив він.

Джерело додало, що сенаторів попередили про готовність прибути на екстрене засідання.

Водночас джерела Telegram-каналу BRIEF повідомили, що російське керівництво також обговорює можливість визнати ПВК "Вагнер" екстремістською та терористичною організацією, а президент РФ Володимир Путін видав ордер на вбивство керівника "вагнерівцями" Євгена Пригожина.

Крім того, мер Москви Сергій Собянін оголосив понеділок вихідним днем.

"З метою мінімізації ризиків мною в рамках оперативного штабу прийнято рішення оголосити понеділок неробочим днем – за винятком органів влади та підприємств безперервного циклу, оборонно-промислового комплексу, міських служб", – заявив він.

Також Путін підписав закон про можливість призову засуджених на службу за контрактом, окрім тих, хто вчинив тяжкі злочини, передає російське видання "Коммерсантъ". Закон передбачає, що обмежено придатні росіяни зможуть укладати контракти з російською армією у період мобілізації та воєнного часу.

Тим часом у Новій Москві біля ЦКАД стоять бронетранспортери із російськими військовими. Відповідні фото надіслали підписники Telegram-каналу SOTA.

Фото: t.me/sotaproject

Фото: t.me/sotaproject

Також з'явилися фото ПВК "Вагнер" із Підмосков'я, які розповсюджують росЗМІ. До Москви легкої техніки залишилося близько 50-100 км.

Раніше ми також розповідали про те, що 24 червня у Ростові, в якому господарюють вагнерівці, пролунала пара найсильніших вибухів, а також пролунали постріли.

  • Вас також може зацікавити:

Дісталися Москви? Найманці Пригожина прорвали блокпости силовиків

Пригожин перейшов Рубікон: як на Заході коментують дії "вагнерівців"

Пригожин готував переворот із квітня: випливли цікаві подробиці про ПВК "Вагнер"