RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Путін написав цинічну статтю про вихід РФ із "зернової угоди": в ISW пояснили, чого добивається диктатор

Президент Росії Володимир Путін написав статтю про вихід РФ із "зернової угоди", щоб пом'якшити збитки, завдані політичним позиціям агресора в Африці та його власної репутації.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: План – поставити весь світ навколішки: в Україні назвали справжню мету російських ударів по Одесі

У своїй статті Володимир Путін заявив, що Росія вийшла із "зернової угоди", оскільки вона не виправдала свого гуманітарного призначення. Він зазначив, що Росія взяла участь у "зерновій угоді" через турботу про Африку, адже "угода" була націлена "на забезпечення глобальної продовольчої безпеки, зниження загроз голоду та допомогу найбіднішим країнам Африки, Азії та Латинської Америки". Такими заявами, Путін хоче пом'якшити шкоду, завдану позиціям Російської Федерації в Африці та його власній репутації. Зазначається, що шкоду репутації завдав не лише вихід із чорноморської ініціативи, а й атаки по українських портах на Одещині, а також рішення не відвідувати саміт БРІКС у ПАР в серпні.

"У своїй статті Путін означив цілі РФ щодо встановлення партнерських відносин з Африкою та закликав до продовження "традиційно тісної співпраці на світовій арені", - йдеться у звіті.

Зазначається, що глава Кремля у статті також заявили про важливість постачання продовольства для підтримки політичної стабільності у країнах Африки. Звісно, він звинуватив "колективний Захід" у використанні зернової ініціативи у власних інтересах. Водночас, багато країн Африки залежать від постачання зерна з України.

"Путін також, ймовірно, намагається пом'якшити втрачену вигоду та збентеження від неможливості особисто взяти участь у саміті БРІКС у Південній Африці через ордер на арешт, виданий МКС" , - зазначили аналітики.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш просив Путіна продовжити "зернову угоду" - натомість він пообіцяв підключити один із російських банків до міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Вас також може зацікавити:

До чого доводить шантаж: як Ердоган відважив ляпас Путіну

Ніяких заяв: у Путіна відреагували на продовження "зернової угоди"

Знову "всіх переграв"? Путін погодився на продовження "зернової угоди"