RU  UA

Імперію будуть рвати на шматки: чого чекати в Чечні після смерті Кадирова

Наслідки можливої смерті глави Чечні Рамзана Кадирова стануть руйнівними для РФ і можуть спровокувати силове протистояння між кримінальними кланами та російськими силовиками.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Читайте також: Другий фронт: як вплине історія з Кадировим на Росію

"Кадиров, здавалося, контролював всі клани, його клан мав перевагу над усіма іншими. Але що цікаво - в Чечні велика кількість кланів, і багато хто буде незадоволеним. Вони теж хочуть мати відношення до контролювання потоків, які йдуть з федерального бюджету, ринку наркотичних засобів, викрадення автомобілів, торгівлі людьми – вони всі захочуть це робити, і тут питання, як їх усіх збалансувати”, - зазначив Ступак.

Він додав, що є також велика сила - російські силовики. Ці люди взагалі безпринципні, але навіть вони не люблять зрадників.

"Вони пам'ятають, на чому боці воював Кадиров, у якому віці він убив свого першого росіянина. І я думаю, що російські спецслужби та силовики мають на меті розірвати цю імперію Рамзана Кадирова на свою користь", - наголосив Ступак.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що аналітики американського інституту вивчення війни (ISW) впевнені, що Чечня без Кадирова стане проблемою для режиму Путіна.

Вас також може зацікавити:

Кадиров таки все? У Москві біля ЦКЛ дуже дивна обстановка, фото

Знаходиться в комі? У ГУР розповіли про критичний стан здоров'я Кадирова

Кадиров зробив несподівану заяву про незалежність Чечні та війну з Росією