RU  UA

На півдні перша лінія оборони у росіян "тріщить" з усіх боків: що загрожує окупантам

На південному напрямку українські бійці дедалі частіше беруть у полон російських військових. Особливо спостерігається збільшення числа зеків - так званих загонів " Шторм-Z " .

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Олександр Войтко, військовослужбовець ЗСУ.

"Через великі втрати окупанти заповнюють "дірки" в особовому складі за рахунок колишніх сидільців. Ставлення до них там вкрай жорстке. У разі спроби відступити - розстріл на місці. У регулярних частинах РФ ситуація не краща. У разі відступу російським військовим загрожує в'язниця або відправлення до "підвалу", - розповів військовослужбовець.

Читайте також: Шансів у ворога немає: військовий розповів про ситуацію у Бахмуті

За його словами, такі жорсткі "дисциплінарні заходи", зокрема, сприяють тому, що просування на півдні для нас залишається непростим.

Загарбники прагнуть швидко створити додаткові війська, щоб зміцнити свої позиції на передній лінії оборони, яка перебуває під тиском з усіх боків. Вони намагаються представити ситуацію так, начебто контратака України просувається повільно. Однак для російського командування існує ризикований момент: у разі прориву передових позицій, які утримують ув'язнені та регулярні збройні сили, у них може бути не достатньо резервних сил для зміцнення наступних ліній оборони.

Раніше ми писали, як ЗСУ можуть "привітати" Путіна з днем народження.

  • Вас може зацікавити:

Росія хоче побудувати "залізничний коридор" до Маріуполя: наскільки цей план реальний

Іранські гіперзвукові ракети для Росії: коли Тегеран може почати постачання

Неможливо дивитися без болю та люті: фото зруйнованих Бахмута, Кліщіївки та Андріївки