RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Вагнерівці" повертаються на війну: в ISW оцінили загрози для України

Приватну військову компанію "Вагнер" може бути підпорядковано Росгвардії або Міноборони РФ і знову відправлено на лінію фронту в Україні. Очолити найманців може син їхнього колишнього ватажка Євгена Пригожина.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Хто вбив Пригожина насправді: мольфар назвав прізвище замовника

Повідомляється, що статус "Вагнера" поки що залишається невизначеним, оскільки найманці розкидані кількома країнами. Але 29 вересня Володимир Путін зустрівся з колишнім командиром ПВК та нинішнім співробітником МО РФ Андрієм Трошевим і заявив, що той буде залучений до формування нових добровольчих загонів, які виконуватимуть бойові завдання насамперед в Україні. Деякі бойовики "Вагнера" негативно відреагували на цю заяву та заявили, що місце Пригожина має зайняти його 25-річний син Павло, який нібито веде переговори з Росгвардією про перехід найманців під їхнє командування.

"Їм не доведеться підписувати контракти з російським МО і що "Група Вагнер" збереже свою назву, символіку, ідеологію, командування, управління та існуючі стандартні принципи роботи ", - йдеться у повідомленні.

Аналітики переглянули свою оцінку та вважають, що "Вагнер" знову може потенційно стати серйозною загрозою.

"Початкова оцінка, що "Вагнер" втратив ефективність, буде неправильною, якщо вони поновляться формування під керівництвом російського уряду з ефективним централізованим керівництвом" , - додали в інституті.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що не всі російські військові частини виведені з території Білорусі, і на території РБ досі перебувають військові РФ.

Вас також може зацікавити:

У Росії "зачистили" цвинтар з могилами "вагнерівців": фото, відео

"Вагнер" відповзає з Бахмута, у них величезні втрати - боєць 58 бригади "Армані"

Концентрат гидоти: український художник показав справжнє обличчя "вагнерівців"