RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Алієв підняв прапор Азербайджану в столиці Нагірного Карабаху: фото і всі деталі

Президент Азербайджану Ільхам Алієв підняв державний прапор у містах, які були під контролем "Нагірно-Карабаської Республіки (Арцах)", що перестане існувати з наступного року. Також азербайджанський стяг тепер майорить і в столиці Ханкенді (Степанакерті) вперше за 32 роки.

Про це інформує пресслужба президента Азербайджану.

Читайте також: Азербайджанські військові затримали главу Нагірного Карабаху: фото

Крім столиці, Алієв у військовій формі підняв прапори на території Сарсангського водосховища, у містах Агдере, Ходжали та в селищі Аскеран, які раніше були під контролем "НКР", що припиняє своє існування з 1 січня 2024 року. Указ про це підписав "президент" невизнаної республіки Самвел Шахраманян.

Увечері 20 вересня президент Азербайджану оголосив завершення "антитерористичних заходів" у Нагірному Карабасі, за один день виконавши всі поставлені завдання та відновивши територіальну цілісність країни.

Він зазначив, що цивільне населення не постраждало. Водночас дані Офісу омбудсмена Вірменії від 20 вересня вказують, що внаслідок обстрілів у Нагірному Карабаху загинули 32 людини та ще понад 200 постраждали, зокрема, відомо про п'ятьох загиблих цивільних дорослих і двох дітей.

Фото: president.az

Фото: president.az

Фото: president.az

Фото: president.az

Фото: president.az

Нагадаємо, 20 вересня вірмени перед російським посольством рвали паспорти РФ і марширували із прапорами США в центрі Єревану.

  • Вас може зацікавити:

Азербайджан може вторгнутися до Вірменії: журналісти дізнались деталі

"Діяв на своїй міжнародно визнаній території": у Раді висловили солідарність з Азербайджаном

"Сочинська змова": як Росія зіграла роль щура та зрадника вірмен