RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

"Трупи зберігати окремо": в Росії офіційно закріпили за зеками статус "гарматного м'яса"

Міністерство оборони країни-агресора цілком офіційно, на папері, закріпило за "добровольцями" загонів "Шторм Z" статус "гарматного м'яса".

Про це повідомляють росЗМІ.

Читайте: Своїх не кидають, а розстрілюють: стало відомо про "розбірки" на Запоріжжі між військовими РФ, фото

Положення Міноборони РФ "Про штурмові роти Z" свідчить, що роти або загони "шторм Z" формуються тільки з ув'язнених, при цьому "спецконтингент", тобто колишніх засуджених з різних місць ув'язнення не можна змішувати не тільки з іншими військовослужбовцями, а й між собою.

Причому це стосується не тільки живих, а й "ліквідованих". Положення наказує зберігати трупи загиблих ув'язнених у моргах окремо від трупів військовослужбовців ЗС РФ.

На підготовку "спецконтингенту" до війни відведено лише 10-15 діб. Причому під час бойових дій первинна медична допомога бійцям цих загонів покладена лише в обсязі самодопомоги чи взаємодопомоги.

Командирам штурмових загонів дозволяється створювати загороджувальні загони та конвой з військової поліції та застосовувати зброю для відновлення дисципліни та порядку у разі відкритої непокори.

Після закінчення шестимісячного контракту слідує акт про помилування, потім "доброволець" може укласти новий контракт або "своїми силами" повернутися до Росії. Однак ув'язнених змушують підписувати нові контракти з Міноборони РФ або ж за відмову відправляють до в'язниць.

Нагадаємо, що підрозділи "Шторм-Z" у російській армії перетворилися на штрафбати.

  • Вас може зацікавити:

Свіже м'ясо: Росія формує з новобранних резервістів "Шторм Z" для штурму в Донецькій області

Діяли грамотно: ЗСУ "накрили" загін "Шторм Z" під Сватове, відео

"Нас просто обнуляють": російські найманці зі "Шторм Z" відмовилися повернутися на передову, відео