RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Біля Кремля дружинам мобіків влаштували "теплий прийом": відео затримань

У суботу, 3 лютого, російські правоохоронці застосували силу та розігнали мітинг під Кремлем, які організували дружини мобілізованих.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

За даними проекту SOTA, сьогодні у Москві організували акцію "500 днів мобілізації", на яку вийшли дружини мобілізованих росіян. Силовики застосували силу не лише проти жінок, а й представників міжнародних ЗМІ, які вирішили висвітлювати протест.

Читайте також: "Останній демократ" або новий Гапон: як Путіну придумали зручного спаринг-партнера

Затримання почалися біля Могили невідомого солдата у Москві. Після того, як учасники акції разом із дружинами мобілізованих залишили Олександрівський сад, за ними пішли силовики та невідомі чоловіки у масках. Як мінімум 20 затриманих журналістів із Червоної площі відвезли до відділення поліції "Китай-город". На допитах силовиків перебувають не лише представники російських медіа, а й закордонних – France Press та Spiegel.


Пізніше, за даними SOTA, затримання розпочалися біля виборчого штабу Володимира Путіна на Покровці. Кореспонденти стверджують, що силовики вихоплюють із натовпу випадкових людей.

"Коли наші чоловіки, які вже 16 місяців перебувають у пеклі, будуть повернуті до наших родин? І на якій підставі їх там тримають безстроково", - перерахувала Марія Андрєєва питання, які дружини мобілізованих адресували голові Кремля.

Згодом проект SOTA повідомив, що силовики не пускають адвокатів до затриманих жінок та журналістів. У "арештантів" відібрали мобільні телефони та забороняють, щоб їм віддавали передачі від волонтерів.

Проект "ОВД-Інфо" о 13:58 за київським часом уточнив, що з відділення поліції "Китай-город" відпустили співробітника державного ЗМІ та трьох неповнолітніх. Незабаром силовики планують відпустити інших журналістів, але у відділі залишаться особи зі статусом "іноагент".

За останніми даними, правоохоронці затримали близько 30 людей.

Раніше ми розповідали, що в Якутську сотні людей вийшли на протест після резонансного вбивства.

Вас може зацікавити:

Кремль зібрався "денацифікувати" власну республіку: жорстка кампанія вже почалася

Башкирський бунт: до чого призведуть протести в російській глибинці

Чи буде посилення репресій? Експерт розповів, чого чекати на Росію після протестів башкирів