RU  UA

Буде посилення репресій? Експерт розповів, чого чекати Росії після протестів башкирів

У Республіці Башкортостан розростання протесту, що нині спалахнув, малоймовірне. Раніше вони теж виникали, однак розмаху не набували, тим більше - будь-який вихід на вулицю миттєво придушується.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політолог, експерт по Центральних та Східних країнах Європи Іван Преображенський.

Читайте також: Башкирський бунт: до чого призведуть протести у російській глибинці

"В Башкирії вже бували масові протести, але вони сильно не розросталися. Тому хоча там починають виникати політичні і антивоєнні гасла, розростання цих проєктів малоймовірне, оскільки і інших регіонах не розуміють, про що йдеться. Тим не менше, цей протест може стати прикладом для інших регіонів", - зазначив політолог.

За його словами, там ідея незалежності - не надто популярна. Башкири в республіці - на третьому місці за чисельністю після росіян і татарів. Тому найбільш ймовірна ідея - широка автономія, яку майже реалізували в 90-х роках.

Примітно те, що сценарій придушення протестів практично однаковий. Надія уряду тільки на те, що вони не виникнуть в багатьох місцях. При цьому на місце направляється ОМОН по можливості етнічно відмінний від тих, кого придушують. Також арештовують всіх лідерів протесту для його дезорганізації, зауважив експерт.

Опозиції в Росії сьогодні - немає, а будь-який вихід на вулицю - миттєво придушується. Мета президента РФ Володимира Путіна - викликати повну політичну апатію населення. Про жодні вибори сьогодні не йдеться. Проте після виборів Путін готується різко посилити репресії, вважає він.

"Один з найбільш ймовірних сценаріїв трансформації влади в Росії - регіональний бунт, який федеральні сили придушити не зможуть. Проте це станеться не завтра, а ймовірно через кілька років. Після виборів Путіна на росіян очікує посилення репресій. Буде відновлено смертну кару, будуть відключені соцмережі і Ютуб. З великою ймовірністю буде оголошено мобілізацію", - додав Іван Преображенський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що японський штучний інтелект стверджує, що російський диктатор Володимир Путін справді використовує дублерів.

  • Вас також може зацікавити:

"Це факт": в ГУР назвали кількість двійників Путіна

Путін одержимий Україною: Кучма застеріг від надій на мир із диктатором

Найбільша мрія всіх українців: що кажуть тарологи, шамани та провидці про закінчення війни в Україні