RU  UA

Працює цілий обчислювальний центр: як Росія готує ракетні атаки по Україні і як від них захиститися

До кожної масованої ракетної атаки Росія готується близько місяця – вони не лише збирають зброю, а й аналізують роботу української ППО та планують маршрути.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Валерій Рябих.

"Для того, щоб підготувати масовану ракетну атаку (якщо йдеться про залп у сотню ракет), то, як ми бачимо, противнику потрібно близько одного місяця. Якщо росіяни атакують нас близько 50 ракетами, то, відповідно, потрібно близько двох тижнів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, для противника важливо збирати максимум різноманітної інформації від агентів, які діють всередині України, які виявляють цілі, надають додаткові відомості про об'єкти. Ця інформація дозволяє російським спецслужбам оперативно діяти з використанням спеціалізованих обчислювальних ресурсів.

Читайте також: Ворог атакував ракетами Київ, пролунала серія вибухів: подробиці

Інформація про цілі та маршрути атаки вводиться в систему управління крилатою ракети перед її встановленням на стратегічний бомбардувальник для подальшого випуску у разі атаки з повітря.

"Зараз ми бачимо, що наша система ППО справляється з такими навантаженнями, але для нас і західних партнерів питання посилення ППО та постачання ракет до них є першорядним завданням. І це питання модерується США та Німеччиною, які нині є основними постачальниками зазначених ракет", - наголосив Валерій Рябих.

Він також додав, що нещодавно Володимир Зеленський повідомив про прибуття в Україну двох систем ППО, проте не уточнивши яких саме. За словами воєнного експерта, територія прикриття ППО в Україні розширюється. Однак, для ще надійнішого прикриття потрібно близько 40-60 сучасних систем ППО загалом.

Раніше ми писали, що Кремль влаштував провокацію Польщі під час ракетного удару по Україні.

  • Вас може зацікавити:

Ракетна атака РФ: у частині Києва зникло світло і вода, є постраждалі

Палають багатоповерхівки та станція СТО: нові дані про наслідки ворожої атаки на Київ, фото

У будинку вигоріло вісім поверхів: фоторепортаж зі столичних Теремків після ракетної атаки РФ