RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Росії з президентських "виборів" зняли фаворита "хороших рускіх"

Центрвиборчком РФ рекомендував не допускати "опозиційного" кандидата Бориса Надєждіна до участі у виборах президента. Раніше робоча група ЦВК нарахувала понад 15% браку в поданих ним підписах, за максимально допустимих 5%.

Про це повідомляє ВВС.

Читайте також: "Останній демократ" або новий Гапон: як Путіну придумали зручного спаринг-партнера

"ЦВК відмовила в реєстрації моєї кандидатури на пост президента РФ. Я не згоден з рішенням Центрвиборчкому", - йшлося у заяві Надєждіна.

Сам Надєждін у цей час перебував на засіданні ЦВК і просив відкласти до 10 лютого рішення щодо реєстрації для продовження перевірки підписів. Глава комісії Елла Памфілова відмовилася продовжувати термін.

Усього недійсними робоча група ЦВК визнала 9147 підписів - тобто 8,7% зі зданих 104734 підписів. Це менше, ніж заявлялося спочатку (15%). Серед них начебто знайшлися підписи 11 померлих людей.

Серед інших порушень, які знайшла ЦВК, - у 1 767 випадках збирач був відсутній у списку збирачів, у 995 дані збирача не відповідали нотаріально завіреним даним у списку збирачів, а у 123 випадках від імені збирача, на думку експертів комісії, засвідчувальні записи виконувала третя особа. Крім того, двоє збирачів, як з'ясувала ЦВК, були членами виборчкомів, що заборонено.

Додамо, що російська опозиція підтримала політика Бориса Надєждіна, якого в Росії назвали "антивоєнним" та "опозиційним", знаючи, що він політик зсередини системи та має зв'язок із наближеними до президента РФ Володимира Путіна людьми. На даний момент він вигідний для опозиції та може відіграти важливу роль у боротьбі з режимом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що сотні людей вийшли на протест після резонансного вбивства у Якутську.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль зібрався "денацифікувати" власну республіку: жорстка кампанія вже почалася

Башкирський бунт: до чого призведуть протести в російській глибинці

Чи буде посилення репресій? Експерт розповів, чого чекати на Росію після протестів башкирів