RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

В Росії застрелився пропагандист, який розповів правду про втрати РФ в Авдіївці

У Росії наклав на себе руки військовослужбовець, начальство якого змусило видалити допис із соцмережі про втрати армії РФ в Авдіївці - рахунок мертвих окупантів перевалив за 15 тисяч.

Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra".

Йдеться про військового Андрія Морозова із позивним "Мурз". Напередодні, 21 лютого, він опублікував пост у своєму Telegram-каналі, в якому розповів, що з жовтня місяця в боях за Авдіївку загинуло 16 тисяч військових РФ і знищено близько 300 одиниць бронетехніки.

Цей громадянин Росії був окупантом зі стажем та воював проти України ще з 2014 року. Був відомий тим, що не намагався приховувати проблеми у російській армії та публічно їх підсвічував. Офіційних підтверджень смерті Морозова наразі немає.

Читайте також: У Росії застрелився інженер оборонного заводу: ракета його виробництва вбила його бабусю з Харкова

Трохи про особистість росіянина, який наклав на себе руки, розповів військовий оглядач Ігаль Левін у своєму Telegram-каналі.

"Людина не могла знайти себе в житті та постійно зависала, граючи в Panzer Commander та інші варгейми. Попри вміння тверезо дивитися на конкретну ту чи іншу ситуацію, глобально "Мурз" завжди жив у певному вигаданому світі, багато в чому натхненному світами братів Стругацьких, на книжках яких він виріс. Був один із небагатьох ідейних: його не цікавили ні гроші, ні слава. Такі небезпечні — фанатики", — йдеться у повідомленні.

За його словами, застрелився "Мурз" тоді, коли зрозумів, що більше нікому не потрібне його "правдорубство" і якщо він не зробить це сам, то його вб'ють свої ж – лише болючішим, страшнішим і глумливішим чином.

Раніше ми публікували відео самоліквідації російського солдата.

  • Вас може зацікавити:

"Ми його не вбивали": у Кремлі гризня через смерть Навального

А що мені за це буде? Навіщо Путін убив Навального

За це відповідальна Росія: у США прокоментували смерть Навального у в'язниці