RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У РФ виробляють ракети для ударів по Україні за допомогою санкційного обладнання — розслідування

У місті Дубна, підмосковний регіон РФ, конструкторське бюро "Радуга" виробляє крилаті ракети в цілодобовому режимі, використовують вони при цьому європейські верстати, комплектуючі до яких потрапили під санкції.

Про це йдеться в матеріалі Guildhall.

КБ "Радуга" входить до російської корпорації "Тактичне ракетне озброєння", їх ракети Х-22 використовуються бомбардувальниками Ту-22М3 для атак по Україні. Крім ракет Х-22, "Радуга" виробляє і Х-69, Х-59, Х-101, Х-555 та інші.

Читайте також : Британські фірми допомагали армії РФ: постачали обладнання для дронів і не тільки

Частина обладнання, яке використовує "Радуга", поставляється з Європи: це верстати італійського виробництва Fagima Jazz R 5AX, Biglia SMART TURN та Biglia 620 YS, їх постачання заборонено через санкції Євросоюзу. А з березня 2022 року, обмеження застосовуються до КБ "Радуга" через санкції, запроваджені спочатку США, а потім і іншими союзниками України.

Італійська компанія FAGIMA FRESATRICI SRL після початку повномасштабної війни розпочала прямі поставки своїх верстатів до Росії під брендом Fagima. У листопаді 2023 року чеська фірма ABINOR SRO здійснювала постачання італійських верстатів до Казахстану, і ймовірно далі вони потрапляли до РФ.

Раніше Центр оборонних реформ опублікував доповідь "Російська снарядна коаліція: хто і як допомагає РФ виробляти боєприпаси", згідно з якою значна частина сировини (нітроцелюлози), що використовується Росією для виробництва боєприпасів, постачається з країн-членів НАТО.

  • Вас також може зацікавити:

Китай нарощує допомогу Росії: розвідка США опублікувала дані

Санкції не за горами: США пригрозили банку, який працює в Україні та Росії

"Тихі гавані" для бізнесу росіян: чому В'єтнам та Індонезія не стануть для них "запасними аеродромами"