RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Дрони атакували в Росії ще два НПЗ: відео і всі подробиці

У суботу, 16 березня, на ще двох російських НПЗ сталася масштабна "бавовна".

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

За даними медіа Baza, безпілотники атакували одразу два нафтопереробних завода у Самарській області.

Читайте також: В Росії вночі був "прильот" по черговому нафтозаводу: відео моменту

Атаки на НПЗ сталися о 6:00 за місцевим часом. Перший дрон атакував територію НПЗ у російській Сизрані, спровокувавши масштабну пожежу. Станом на зараз площа загорання становить 500 квадратних метрів, а на місці влучання вже працюють екстрені служби.

У цей самий час ще кілька дронів вдарили по Новокуйбишевському НПЗ. Там також сталася пожежа, яку рятувальникам вдалося ліквідувати за пів години. Російське медіа не уточнює інформацію про можливих постраждалих внаслідок ударів БПЛА.

Telegram-канал "Оперативний ЗСУ" уточнив, що Сизранський НПЗ, який вранці атакував БПЛА, входить до складу нафтопереробних заводів корпорації "Роснефть". Місцеві мешканці скаржилися на серію вибухів та масштабну пожежу, яка спалахнула після удару дрону.

Медіа Mash зазначає, що пожежа на Сизранському НПЗ розпочалася о 6:23 за місцевим часом. Працівників заводу оперативно евакуювали, а на місці працюють спецслужби. Разом з тим, медіа замовчує інформацію про атаку БПЛА.

Інформацію про удари безпілотників по НПЗ підтвердив губернатор регіону Дмитро Азаров. За його словами, у Сизрані спалахнула установка з переробки нафти, а спробі ударів БПЛА по Новокуйбишевську нібито запобігли.

"Спільно з керівництвом підприємств, регіонального ГУ МНС, силових відомств вживаємо всіх заходів до якнайшвидшої ліквідації наслідків. Створено оперативний штаб", - йдеться у повідомленні.

Раніше ми розповідали, як Україна створює у РФ дефіцит палива.

Вас може зацікавити:

У росіян залишився важливий нафтогазовий "кран": на який НПЗ може "прилетіти" найближчим часом

Країна-бензоколонка палає: чи загрожує Росії дефіцит пального після атак дронів

Росіянин, де бензин брати будеш: чи знищить Україна російські НПЗ