RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путін "намалював" рекордну підтримку росіян для продовження затяжної війни – ISW

Російський диктатор Володимир Путін "рекордну підтримку" росіян на псевдовиборах президента РФ намагається використати як передумову для затяжної війни в Україні під виглядом "захисту" цивільного населення.

Таку думку висловили експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Чи визнає Захід "перемогу" Путіна: експерт про наслідки голосування в Росії

Також фахівці додають, що Путін, ймовірно, продовжує зусилля зі створення інформаційних умов для виправдання тривалої окупації територій України

Аналітики нагадують, що Путін та високопоставлені російські чиновники стверджували, що рекордна явка виборців і висока громадська підтримка Путіна продемонстрували єдність РФ і довіру до диктатора. Російська ЦВК заявила 18 березня, що Путін переміг на президентських виборах, набравши 87,28% голосів. Голова ЦВК Росії Елла Памфілова заявила, що явка виборців на виборах в Росії була рекордною і склала 77,44%. ЦВК РФ заявила, що явка виборців на президентських виборах 2018 року в Росії склала 67,47%, а Путін переміг з 76,67% голосів.

Крім того, комісія заявила, що Путін отримав від 88,12 до 95,23 відсотка голосів в окупованих Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та Криму.

На думку аналітиків ISW, російські окупаційні чиновники, ймовірно, сфальсифікували високу підтримку Путіна на окупованій частині Україні та, ймовірно, примушували українських громадян брати участь у "виборах" примусово.

Нагадаємо, раніше з’явилося фото реальних результатів Путіна з Чехії та Сербії.

  • Вас також може зацікавити:

Голосують під радянські пісні: журналіст з Херсона про "вибори" окупантів на півдні України

Що чекає на Росію у разі перемоги Путіна: п’ять основних сценаріїв

За що йти голосувати? У Росії незадоволені "виборами" Путіна