RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Передовий загін російської армії: священників "незалежної" УПЦ МП включили в календар РПЦ, фото

Російська православна церква випустила "Патріарший календар" - офіційне видання РПЦ, де зображені всі чинні єпископи Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), при цьому останні включені туди саме як архієреї МП.

Про це заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря написав у Facebook.

Читайте також: За крок до заборони УПЦ МП: за що саме голосувала Рада, яка реакція церкви і яким буде механізм

"У Мск випустили "Патріарший календар" - офіційне видання РПЦ, де всі чинні єпископи тієї структури, яка себе називає "незалежною УПЦ", - описані саме як архієреї Московського патріархату. Чи хтось із них письмово і офіційно заперечив/заперечить свою приналежність до МП?” - написав митрополит.

Він також звернув увагу на те, що ні митрополита Симеона (Шостацького), ні митрополита Олександра (Драбинко), які раніше були архієреями МП, немає в календарі.

"Бо вони, на відміну від тих, чиї фото нижче можна бачити, реально розірвали свою підлеглість Моспатріархії", - констатував Зоря.

Український журналіст Вахтанг Кіпіані зазначив, що це чергове підтвердження роботи "агентів у рясах" на ворога.

"РПЦ зараховує до свого єпископату всіх ієрархів начебто незалежної "УПЦ". Пару разів раніше робив скан з сайту РПЦ, де видно це саме. І кожен раз з'являлись умнікі, які розповідали, що це робиться не з їхньої волі і вони вже і де-юре і де-факто розірвали з московською церквою. І от знову. Календар свіжий. Ніхто з укрАінскіх владик на фото голосу не подасть. Бо вони і є русскіє. Незалежно від прізвищ і місця служби. Це передовий загін російської армії і політики. І до їхніх храмів ходять укрАінци, яким, будемо відверті, плювати на жертви війни. Бо їм так звично", - написав Кіпіані.

Він додав, що це ще найкраще. У гіршому - вони просто чекають на росіян у своїх містах і селах.

"На Закарпатті, Галичині, Волині, Поділлі, Буковині зокрема. Там, де етнічних росіян майже нема. А русская церковь є. А там, де є РПЦ неодмінно має бути і русскій солдат. Як гарант її захисту від "єресі українства", - зазначив Кіпіані.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що РПЦ створює власні приватні військові компанії на території РФ. ПВК займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Рада церков підтримала заборону УПЦ МП: законопроект уже в Раді

Плач Онуфрія: коли влада поставить крапку у справі УПЦ МП

Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні