RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія посилює кордон в трьох областях: стали відомі подробиці

Росія почала зміцнювати ділянки кордону з Україною у Бєлгородській, Курській і Брянській областях після рейдів російських добровольців.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: "Крокус" - це лише початок: коли у Росії чекати нових терактів

Так, після рейдів "Сибірського батальйону", "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" особовий склад угруповань ЗС РФ "Курск", "Брянск" і "Бєлгород" почали тренувати виявляти й боротись з ДРГ, вести штурмові дії в умовах міської забудови, а також охороняти та обороняти об’єкти критичної інфраструктури.

Крім того, за даними української розвідки, російській військові зміцнюють, вдосконалюють і маскують укріплення у зазначених регіонах, намагаються збільшити там кількість засобів боротьби з БПЛА, зокрема, РЕБ та ППО. Також інженерні підрозділи російських військ збільшують територію мінно-вибухових загороджень у прикордонних областях.

Вишкіл новобранців для посилення цих трьох регіонів проводять, у тому числі в окупованому Маріуполі та інших ТОТ України. До Курської області РФ планують перемістити підрозділи 5 зенітно-ракетної бригади з тимчасово захопленої частини Луганщини.

"Серед місцевого населення вказаних областей зростає рівень невдоволення діями муніципальних чиновників, влади в Кремлі та російських пропагандистів, які рекомендують мешканцям прикордоння "терпіти" та поринути у скорботу за вбитими під час теракту у Підмосков’ї росіянами", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські добровольці розповіли про перші результати війни в Росії.

  • Вас може зацікавити:

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

Схоже на "Маски-шоу": РДК показав відео провального штурму росіян у Бєлгородській області

Головне не життя, а здоров'я: мешканцям Бєлгородської області дали феєричну відповідь