RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Росію завезли понад 3000 елітних авто попри санкції: розслідування

Попри безпрецедентні санкції, в Росію ввезли не менше 3600 елітних автомобілів, незважаючи на те, що країни G7 на початку березня 2022 року ввели обмеження на експорт таких товарів до РФ.

Про це йдеться в розслідуванні УП.

Читайте: Грандіозний "шухер": Швейцарія почала перевіряти рахунки заможних росіян

Розслідування УП свідчить, що зараз російські мільярдери переплачують за "логістичні незручності". Втім, кремлівські олігархи досі можуть собі це дозволити, незважаючи на санкції та обмеження.

Найбільше ввезено автомобілів виробництва Mercedes - імпортували 764 одиниці, з яких 49 - це Mercedes Maybach.

З невеликим відривом на другому місці розташувалися машини виробництва BMW, яких завезли 718. Йдеться, зокрема, про останні моделі 2023 року, наприклад, X5 і X7.

Понад 300 автомобілів Range Rover та 119 автомобілів Land Cruiser також потрапили до РФ з 24 лютого 2022 року по 31 липня 2023 року. У менших обсягах до Росії ввозили Lamborghini, Bentley, Cadillac, Porsche та Ferrari.

Елітні автомобілі західного виробництва ввозили до Росії таких країн як Білорусь, ОАЕ, Туреччини, Естонія, Киргизстан, Вірменія, Узбекистан, Корея та інших. Примітно, що значна частина митних декларацій не містить даних про VIN-коди транспортного засобу, а іноді навіть не вказується модель або бренд автомобіля.

Постачання цих авто з березня 2022 року заборонено санкціями країн G7, у тому числі, США та ЄС. Спочатку елітні авто трактувалися як такі, які коштують дорожче за 50 тисяч доларів, згодом класифікацію уточнили у вимірі об'єму циліндрів. Так, під санкціями опинилися машини з ДВС з об'ємом циліндрів понад 1900 см3, що означає, насправді, список елітних автомобілів, що потрапили до РФ, значно більший.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Європарламент ухвалив, що обхід санкцій стане кримінальним правопорушенням у всіх країнах Європи.

  • Вас також може зацікавити:

Депутат Бундестагу закликає до ембарго на постачання до РФ сировини для боєприпасів

"Тихі гавані" для бізнесу росіян: чому В'єтнам та Індонезія не стануть для них "запасними аеродромами"

Конфіскація заморожених активів РФ: міжнародні експерти зробили важливу заяву