RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У Казахстані величезні території пішли під воду: відео масштабної повені

У Казахстані влада оголосила режим НП через найсильнішу за останні 80 років повінь.

Цю інформацію підтвердив президент Касим-Жомарт Токаєв.

Через збільшення рівня води політик записав звернення до суспільства, в якому попередив про введення режиму надзвичайного стану у 10 із 17 областей Казахстану.

Читайте також: Аварійних підтоплень не буде: рівень води у Дніпрі впав на 11 см

Сильний паводок Токаєв назвав катастрофою, наслідки якої жителі Казахстану не бачили десятки років.

"Відбулася природна катастрофа, рівної якій не було багато років. Можливо, це найбільше лихо за своїми масштабами та наслідками за останні 80 з лишком років... Найголовніше - не допустити людських жертв" , - підкреслив президент країни.

Режим НП діятиме у 10 із 17 областей Казахстану - в Абайській, Акмолінській, Актюбінській, Атирауській, Західно-Казахстанській, Карагандинській, Костанайській, Павлодарській, Північно-Казахстанській та Улитівській областях.

МНС Казахстану раніше інформувало, що з початку повені в Акмолінській, Актюбінській, Атирауській, Костанайській, Павлодарській, Північно-Казахстанській областях залишаються підтопленими майже 3200 приватних житлових будинків та 179 дворових територій. Врятовано та евакуйовано понад 46,7 тисяч осіб, з яких понад 14,5 тис. – неповнолітні громадяни.

Представництво "Радіо Свобода" в Казахстані зазначає що в Актюбинській області стався прорив дамби, через що деяких мешканців закликали негайно евакуюватися.

"Вода почала надходити в села під Астаною. Загострюється ситуація в Атирауській області та Північно-Казахстанській області, куди також почала надходити вода, що скидається Росією", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми розповідали, що повінь у Києві буде ще масштабнішою.

Вас може зацікавити:

Самі себе топимо: як врятувати Київ від повені

Затоплений Київ: як розважаються мешканці столиці

У Києві продовжує підвищуватися рівень води: у яких районах найбільша небезпека