RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Росії дрони масово атакували енергетичну інфраструктуру: всі подробиці про "бавовну"

У ніч на 20 квітня ударні безпілотники атакували сім областей Росії, внаслідок чого пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, а також є загиблі. Збито нібито 50 дронів.

Про це повідомляють місцева влада та ЗМІ.

Читайте також: У Росії дрони атакували завод, де виробляють пальне для РСЗВ

"Черговими засобами ППО було знищено та перехоплено п'ятдесят українських БпЛА з яких: двадцять шість – над територією Білгородської області; десять – над територією Брянської області; вісім – над територією Курської області; два – над Тульською областю та по одному – над територіями Смоленської, Рязанської, Калузької та Московської областей", - пише Міноборони РФ.

У Бєлгородській області нібито збили три БПЛА. У селі Істобне пошкоджено літню веранду приватного будинку, в селі Пороз внаслідок "скидання двох вибухових пристроїв" повністю згорів приватний будинок і сарай, ще один будинок - сильно пошкоджений. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков стверджує, що загинули двоє мирних жителів: жінка, прикута до ліжка через перелом шийки стегна і чоловік, який її доглядав.

У Брянській області збили п'ятьох безпілотників. Внаслідок падіння уламків сталася пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури Вигоницького району. Також було збито БПЛА літакового типу над Суземським районом Брянської області. Про постраждалих та руйнування не повідомляють.

Місцева влада Курської області заявила про знищення п'яти дронів.

У Малоярославецькому районі Калузької області РФ дрон атакував електропідстанцію, через що "незначно пошкоджено" енергетичну інфраструктуру, постраждалих немає, передає губернатор Владислав Шапша.

У Кардимівському районі Смоленської області уламки БПЛА впали на об'єкт паливно-енергетичного комплексу, через що спалахнула ємність із пально-мастильними матеріалами. Інформація про постраждалих наразі не надходила.

Також ППО збили дрони над Тульською та Рязанською областями. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв та пошкоджень інфраструктури.

Нагадаємо, 18 квітня в Брянській області РФ дрони влаштували "бавовну" на військових об'єктах.

  • Вас може зацікавити:

Атака дронів на авіазавод у Татарстані: у чому його важливість для Кремля

У Кургані може затопити єдиний у РФ завод з виробництва БМП: річка Тобол поставила рекорд

Вперше з початку війни: російський бомбардувальник збила українська ППО