RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Грузія зробила ще один крок до фінального ухвалення закону про "іноагентів": всі подробиці

Грузія всі більше стає схожою на Росію, керівна партія країни "Грузинська мрія" обіцяє ухвалити закон "Про прозорість іноземного впливу", відомий також як закон про "іноагентів". Грузинський народ вийшов на протести проти цього закону.

Про це стало відомо на брифінгу прем'єр-міністра Грузії, Кобахідзе на брифінгу 1 травня, чиї слова цитує агентство Interpressnews.

Читайте також: В Тбілісі затримали понад 60 протестувальників і побили лідера опозиції. Фото

На думку Кобахідзе, ухвалення законопроєкту про "іноагентів" необхідне для того, щоб зробити країну мирною на довгий час.

"Демонстрації, звичайно, будуть і сьогодні, і під час третього читання, і під час подолання вето. Але ми все ухвалимо", – запевнив він.

Говорячи про багатотисячні протести проти законопроєкту, грузинський прем'єр заявив про кілька днів дискомфорту, але додав, що у довгостроковій перспективі вони на роки застрахують країну від поляризації та радикалізму.

Паралельно Кобахідзе звинуватив неурядові організації в нападах на Грузинську православну церкву та "пропаганді ЛГБТ".

Він оголосив, що третє й остаточне читання законопроєкту про "іноагентів" відбудеться через два тижні, а вето президентки Грузії Саломе Зурабішвілі подолають через чотири тижні.

Після подій під парламентом Грузії увечері 30 квітня Спеціальна слідча служба Грузії почала розслідування за фактом застосування надмірної сили щодо учасників мирного протесту.

"Ні російському закону», «раби», «росіяни» — такими вигуками учасники мітингу проти закону про «іноагенти», які зібралися на перехресті вулиці Чичінадзе біля будівлі парламенту, зустріли новину про його ухвалення у другому читанні.

Багатотисячні протести проти законопроєкту, розгляд якого ініціювала партія "Грузинська мрія", тривають уже кілька тижнів. Перше читання пройшло 17 квітня.

У Європарламенті вже закликають забрати у Грузії статус кандидата на членство у ЄС у зв'язку з діями грузинської влади.

Раніше "Апостроф" публікував фото з мітингів в Грузії.

  • Вас може зацікавити:

Чому протести в Грузії важливі для Путіна: думка експерта

Грузія за крок до ухвалення закону про "іноагентів": які наслідки загрожують країні

"Ні російському закону": відео протестів у Грузії 8 березня