RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Росія масово відправляє на передову військових, що відмовилися воювати

Замість того, щоб судити російських чоловіків, які відмовилися воювати, згідно з законом, їх масово відправляють на фронт на Харківщину, де наразі відбувається пекло.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За попередньою оцінкою ISW, російські війська розпочали наступ у північній частині Харківської області, коли Північне угруповання військ було недостатньо укомплектоване. У зв'язку з цим Міністерство оборони Росії направляє на фронт у Харківську область військовослужбовців, які очікують на суд, щоб підсилити обмежені сили в цьому регіоні.

Згідно з інформацією російського опозиційного видання "Верстка" від 3 червня військова влада Росії почала примусово відправляти сотні військовослужбовців, які відмовилися брати участь у бойових діях, на фронт в Україну. У травні цих солдатів відправляли, зокрема, на північ Харківської та Донецької областей.

Читайте також: Ворог несе страшні втрати, але працює репресивна машина: як проходить мобілізація в Росії

Допоки військовослужбовці очікують суду за відмову воювати, російські військові їх утримують на базах. Далі судові процеси неочікувано скасовують, а військових оперативно відправляють в Україну.

Російська влада вдавалася гавіть до фізичного насильства, щоб змусити деяких солдатів добровільно поїхати в Україну, а інших під загрозою зброї вивозили з камер та відправляли на фронт.

Також російська влада скасувала судові процеси над щонайменше 170 військовослужбовцями, які відмовилися брати участь у бойових діях, і відправила їх в Україну, причому слідчі, прокурори та адвокати не були поінформовані про це.

За інформацією видання, кілька джерел, зокрема й одне з Адміністрації президента Росії, російські військові відправляють призовників та "некваліфікованих" резервістів, які уклали контракти з Міністерством оборони Росії, на небойові позиції у прикордонних військах Росії. Це робиться для звільнення досвідчених військовослужбовців для наступу на півночі Харківської області.

Раніше ми писали, що відбувається на Харківському напрямку фронту.

  • Вас може зацікавити:

Встановлено похвилинний розвиток подій: чому Росія змогла прорвати кордон на Харківщині

Харків воює, Суми готуються: Україна чекає на ключове рішення для перелому у війні

Відкриють новий фронт? Росія збирає нове угруповання військ