RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

Росіяни шикуються у черги до обмінників ще до їх відкриття. Відео

В Росії триває гострий "ажіотаж" на валюту – росіяни збираються біля обмінників у чергу, щоб вигідно купити долари, ще до відкриття самих пунктів. Деякі банки почали тимчасово закривати біржу та блокувати виведення валюти.

Про це пишуть в російських Telegram-каналах.

Читайте також: Санкції у дії: курс валют у Росії підскочив у кілька разів

Зауважується, що у четвер, 13 червня, в Росії й надалі спостерігаються черги до обмінників. В повідомленнях вказують: росіяни вишикувалися в черги з самого ранку ще до того, як відкрилися самі обмінні пункти. Подібні черги фіксували в Санкт-Петербурзі 13 червня – пишуть, що в РФ хочуть якомога вигідніше придбати валюту.


Варто нагадати, що гострий "ажіотаж" на валюту у росіян виник після того, як США повідомили про новий санкційний пакет, розширення якого охопило також і Московську біржу, що потрапила до обмеження. 12 червня Мосбіржа повідомляла, що припинить здійснювати торгівлю валютою. Тому деякі обмінні пункти, вирішивши заробити, почали продавати долари за 99 руб, а євро – за 105 руб.

Тим часом поки в Санкт-Петербурзі скуповують валюту, користувачі Т-банку (Тінькофф) не можуть здійснювати фінансові операції з доларом у застосунку. Інший Telegram-канал написав, що Т-банк тимчасово закрив біржу, а брокерська компанія "Фінам" на час заблокувала виведення валюти з рахунків. Інші ж банки на купівлю долара встановили дещо вищі курси, що сягає подекуди 102 рублів.

Окрім того, що курс купівлі долара зріс до 100 рублів у обмінниках РФ, акції Мосбіржі впали на 15%. В російських Teegram-каналах згадують, що до введення нових санкцій курси обмінників відрізнялися від торгів на Мосбіржі приблизно на 1 рубль, проте вже після введення ця різниця зафіксувалася на рівні 5 рублів і більше.

Раніше "Апостроф" більше розповідав про санкційний удар США по РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Гроші підуть на зброю: яку суму з заморожених активів Росії в ЄС щороку отримуватиме Україна

Тактика "тисячі порізів": на що чекати від нових санкцій ЄС проти Росії

"Газовий" пакет санкцій ЄС проти РФ: як він може вдарити по російській нафтогазовій галузі