RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

У Путіна оголосили причину смерті Навального

В Росії повідомили, що опозиціонер Навальний помер в результаті "комбінованого захворювання". Тому Юлії Навальній відмовили в порушенні кримінальної справи.

Повідомлення про це опублікувала дружина померлого опозиціонера Юлія Навальна.

Вона оприлюднила постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, яку отримала, за її словами, зі Слідчого комітету минулого тижня.

Документ засвідчує, що помер політик через "комбіноване захворювання". Росмедіа зауважують, що "під час розтину в Навального знайшли цілий букет хронічних хвороб - від панкреатиту до гриж". Натомість тромб, про який кремлівські медіа активно писали у день смерті Навального, у документі не згадали.

У колонії, куди привезли та помістили опозиціонера у грудні, мали проводити "обов'язкове медичне дослідження, що містить огляд лікарями-фахівцями, рентгено-флюорографічні та лабораторні дослідження". На це Юлія Навальна реагує наступним чином:

"Це вже не просто огляд, де тобі вимірюють температуру і тиск, це повноцінне дослідження, лікарями… Де був увесь цей букет хвороб, який, за версією слідства, призвів його до смерті через місяць? Чому не лікували, якщо все так погано? Правда полягає в тому, що це не діагноз ніякий, не результати перевірки - а знущання. Це чергова досить жалюгідна спроба приховати те, що сталося - вбивство".

Нагадаємо, раніше ми також писали, що в РФ суд заочно арештував на прохання слідства Юлію Навальну, дружину померлого у в'язниці опозиціонера Олексія Навального. Їй закидають участь в екстремістській спільноті.