RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

22 вересня

Всі новини

Реакція на заяви Лукашенка: посольство Білорусі у Вірменії атакували яйцями та картоплею

У середу, 21 серпня, будівлю посольства Білорусі в Єревані закидали яйцями та овочами після слів самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка про вірменів.

Про це повідомляє вірменська служба "Радіо Свобода".

Як зазначається, акцію влаштували члени ліберальної партії "В ім'я Республіки" на чолі з головою Арманом Бабаджаняном. Також вони вимагали розриву дипломатичних відносин з Білоруссю.

Їх обурила заява Лукашенка про вірменів для пропагандистського телеканалу "Росія" 19 серпня.

"Ну що це за політика (зближення із Заходом, - Ред.)? Ну кому вірмени потрібні, крім нас? Нікому вони не потрібні. Нехай розвивають свою економіку і орієнтуються на те, що в них є. Яка Франція, який Макрон? Всі забудуть про цю Вірменію", - сказав білоруський диктатор.

Як пише meduza, у червні поточного року прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що більше не приїде у Білорусь, доки там править Олександр Лукашенко. Це пов'язано з тим, що Білорусь підтримувала Азербайджан у війні за Нагірний Карабах. На що в Білорусі відповіли, що це його "суверенна справа".

Раніше ми писали, що Білорусь постачала сучасну зброю Азербайджану, попри те, що Вірменія та офіційний Мінськ є союзниками і входять до військового альянсу ОДКБ.