RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

23 вересня

Всі новини

Z-канали повідомили про "першу спробу" ЗСУ вдарити по РФ Storm Shadow

Російські пропагандистські Z-канали повідомляють про "першу спробу" Збройних сил України вдарити по території Росії британськими ракетами Storm Shadow. Їх нібито "збили" минулої ночі у Ростовській області.

Про це повідомили одразу кілька російських пабліків.

Зокрема, "Романов Лайт" повідомив, що ракети з дальністю до 300 кілометрів, які є на озброєнні України з 2023 року, були "збиті" над населеним пунктом Каменськ-Шахтинський під Ростовом у ніч на 23 вересня. Водночас, він припустив, що влада РФ не буде офіційно підтверджувати використання британських ракет, щоб не "девальвувати" ще раз "червоні лінії".

Ще один паблік "Ростов головний" поширив інформацію про нібито знищення Storm Shadow.

"Поруч із Кам'янськ-Шахтинським ППО збила дві ракети Storm Shadow. Мирного рішення не буде. Кораблів, здатних на пуск цієї ракети в України немає, підводних човнів теж. Літаки? Су-24 може нести Storm. Питання: чому досі живі стаціонарні аеродроми України, враховуючи, що з ґрунту "фехтувальник" не злетить?", - йдеться у повідомленні.

Паблік "Трикутник" лише припустив, що це можуть бути уламки британської ракети.

"Каменськ-Шахтинський, було збито попередньо два шторми (найвірогідніше Нептун). Інформація відрізняється. Після вивчення уламків буде встановлено, що це летіло", - зазначає канал.

Раніше ми писали, що уряд Великої Британії не дозволятиме Україні використовувати ракети великої дальності Storm Shadow по цілях у Росії без згоди США.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі в заходах Генасамблеї ООН. В рамках події він обговорить питання можливості завдання ударів далекобійною зброєю вглиб РФ.