RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

​Удар Трампа за Асаду: відома журналістка вказала на велику поразку Путіна

У ситуації з ракетним ударом США по авіабазі Шайрат в Сирії більше всіх програв не Башар Асад, а його союзник Володимир Путін.

Таку думку висловила російська журналістка Юлія Латиніна в ефірі радіостанції Ехо Москви.

"На мій погляд, ось у цій ситуації у Асада була безпрограшна позиція, тому що те, що він робив (у тому числі мова про хімічну атаку на Ідліб – ред.), завідомо вбивало клин в можливу домовленість між Росією і США. Як би Трамп не вчинив, Асад, насправді, багато не втрачав. Ну так, він втратив аеродром, але це не смертельно", - говорить Латиніна.

При цьому він додає: "Ось, хто втратив і хто програв, це Володимир Володимирович Путін. Чому? З однієї простої причини: тому що у нас там стояли наші С-400, якщо вони, звичайно, існують. Тому що, знаєте, коли у нас вперше з'явилися С-400, то, насправді, це були ті ж самі С-300, які просто назвали "С-400" і сказали, що "А ви знаєте, ось тут якісь у них є деталі від С-400, типу, бампер від машини новий, а ракет під них ми ще не розробили. Але потім ми розробимо і ракети". Так от, оскільки ракети під С-400 розроблялися набагато пізніше, ніж з'явилося саме найменування "С-400", то не зовсім зрозуміло, в якій ситуації, власне, знаходяться ракети для С-400. Але це не важливо. С-300, С-400 – все одно це були ракети, які можуть збивати ракети. Вони проти кого там стояли? Проти, кого, Бангладеш? Ось, якщо б бангладешські війська втрутилися в цю ситуацію і пустили свої ракети, ми б ці ракети як збили! Ми б не допустили бангладешських ракет, щоб вони вдарили по нашому улюбленому Асаду".

"І ось у вирішальний момент... Зрозуміло, що ці ракети стояли там проти тільки одного – проти США. І стояли вони, як тепер зрозуміло, тільки за одним – щоб налякати США. Щоб Трамп враховував, що в разі, якщо він захоче вдарити по Асаду, то ми зможемо перехопити його ракети і тоді це буде зовсім інший рівень ескалації конфлікту. І виявилося, що Росія блефувала, бо мало того, що вдарили, так Росію ще й попередили. Не важливо, за скільки часу, але попередили. У Путіна був час прийняти рішення, збивати чи не збивати. Все, він не збив", - наголосила журналістка.

Раніше "Апостроф" опублікувала звіт Stratfor, як Трамп відучив Асада не втручатися у війну з РФ.