RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Екс-депутат Держдуми допустив угоду між Путіним і Трампом щодо Сирії

Ракетний удар США по сирійській авіабазі "Шайрат", яка контролюється силами президента країни Башара Асада, підтримуваного Росією, не свідчить про будь-яке погіршення відносин між Кремлем і Білим домом. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив екс-депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов.

"Це не означає зовсім нічого, тому що американці попередили і повели себе як джентльмени. Це не було одностороннім рішенням, як це траплялося раніше. Росія з цим фактично погодилася, вимкнувши свої системи ППО і давши можливість американцям спокійно бомбити. У цьому сенсі ситуація схожа на договірний матч", - заявив політик.

Крім того, за його словами, у міжнародного співтовариства немає доказів застосування силами Асада хімічної зброї проти мирних мешканців. Він також не бачить сенсу в застосуванні військами Асада хімічної зброї, що не має жодного військового сенсу, але різко погіршує міжнародне становище сирійського лідера.

"Я не виключаю, що так воно і було, але не бачив поки ніяких матеріалів, які б це доводили. Може бути, вони існують, а може бути, і немає, як колись було з хімзброєю Саддама Хусейна. Але я вважаю, коли приймаються якісь важливі міжнародні рішення, то непогано б, щоб вони були якось обґрунтовані", - підкреслив екс-депутат.

У той же час, на думку Пономарьова, Вашингтон зараз живе вже іншою проблемою - конфліктом з Північною Кореєю.

"Зараз по його (Дональда Трампа - Ред.) поведінці очевидно, що під час візиту китайського лідера до Флориди вони за зачиненими дверима проговорили цю тему, і Китай буде, як мінімум, тримати нейтралітет, якщо не допомагати в цій справі", - підсумував російський політик.

Нагадаємо, 25 квітня міністерство фінансів США заявило про введення масштабного пакету санкцій проти режиму президента Сирії Башара Асада у відповідь на хімічну атаку в провінції Ідліб.

Читайте також повний текст інтерв'ю з колишнім депутатом Державної думи РФ Іллею Пономарьовим.