RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Напад бойовиків на аеропорт в Лівії: багато загиблих

В результаті нападу в понеділок, 15 січня, групи озброєних бойовиків на єдиний діючий міжнародний аеропорт в столиці Лівії Тріполі загинули щонайменше 20 осіб, ще близько 60 отримали поранення.

Про це передає Reuters.

Згідно з виданням, напад на аеропорт було організовано для того, щоб влаштувати втечу бойовиків з в'язниці, яка розташована поруч з аеропортом. У ній містяться близько 2500 ув'язнених, більшість з яких проходять у справах, пов'язаних з тероризмом і угрупованням Ісламська держава.

"Уряд національної злагоди повідомило, що збройне формування напало на аеропорт, намагаючись таким чином влаштувати втечу з розташованої поруч з аеропортом в'язниці бойовиків", - йдеться в повідомленні.

В результаті перестрілки між бойовиками і лівійськими спецслужбами був пошкоджений лайнер Airbus A319, що належить авіакомпанії Libya's Afriqiyah Airways, всередині нього не було пасажирів. Два інших пасажирські літаки авіакомпанії також отримали незначні пошкодження.

Як повідомляв "Апостроф", в суботу, 13 січня, в Лівії був звільнений український лікар, який працював за приватним контрактом в місті Себга і був викрадений кілька днів тому однією зі збройних угруповань.