RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Ірані затримали російську журналістку- "шпигунку": фото і подробиці скандалу

Колишнього кандидата в депутати Держдуми РФ і журналістку Юлію Юзик затримали в Ірані та вилучили документи, її підозрюють у шпигунстві на користь Ізраїлю.

Про це повідомляє РБК з посиланням на близьких затриманої. Також інформацію про затримання підтвердив координатор руху спостерігачів Дагестану Руслан Магомедов і посольство РФ в Ірані.

В даний момент дипломати приступили до роботи над з'ясуванням обставин справи проти журналістки.

"Посольство в курсі, розбираємося з ситуацією", - заявив прес-аташе посольства Росії в Ірані Андрій Ганенко.

Колишній чоловік Юзик Борис Войцехівський розповів журналістам, що вона прибула в Тегеран близько чотирьох днів тому і по прильоту у неї відібрали паспорт, а потім представники Корпусу вартових ісламської революції фактично викрали її з номера готелю.

"Відомо, що у неї після прильоту в Тегеран відібрали паспорт і сказали, що повернуть на вильоті з країни. Вона кілька днів була без паспорта. Вчора в її номер в готелі вломилися співробітники Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), вибили двері, забрали її і звинуватили у співпраці з ізраїльськими спецслужбами. Дали телефон на один дзвінок, вона подзвонила матері і сказала, що сидить в камері і за звинуваченням їй світить до десяти років", - розповів він. Також він опублікував пост в Facebook щодо ситуації, що склалася.

Дочка затриманої опублікувала на сторінці матері в соцмережі повідомлення про те, що суд в Тегерані по її справі відбудеться 5 жовтня.

Юзик раніше виступала в ЗМІ в якості експерта по Ірану. У 2015 році вона коментувала приїзд в РФ командувача спецпідрозділу "Ель-Кудс" в складі Корпусу вартових ісламської революції Касема Сулеймані. 3 жовтня в Ірані повідомили про розкриття змови з метою вбивства зазначеного генерала, журналісти пов'язують затримання Юзик з цією справою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше очевидець розповів про тренінг для журналістів в окупованому Криму, в ході якого їх принижували, викрадали, а також били російські військові.