RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Ізраїлі відбулися сутички військових з протестуючими палестинцями - численні вбиті: відео

Військовий конфлікт між Ізраїлем і Палестиною перейшов на вулиці. В ході зіткнень між ізраїльськими військами і палестинцями, які вже поширилися більшою частиною окупованого Західного берега, загинули 11 людей.

Про це повідомило інформагентство АР.

На Західному березі, на околицях Рамалли, Наблуса та інших міст сотні палестинців протестували проти військової кампанії в Секторі Газа і дій Ізраїлю в Єрусалимі.

Зазначається, ізраїльські сили використовували сльозогінний газ, гумові кулі і вогонь, а палестинці кидали бомби із запальною сумішшю та каміння.

Щонайменше 10 палестинців були застрелені солдатами. Ще один палестинець був убитий, коли намагався завдати удару солдату на військовій позиції.

Сотні були поранені.

"Бомбардування ізраїльського сектору Газа тривало і на початку суботи, коли внаслідок авіаудару по будинку в місті Газа загинули щонайменше сім палестинців - найбільша кількість жертв за один удар. Цей страйк відбувся на наступний день після бурхливого нічного обстрілу танкових вогнів і авіаударів, які спричинили руйнування в деяких містах, вбили в їхньому будинку шестирічну сім'ю і послали тисячі людей з дому", - йдеться у повідомленні.

Як додали в АР, в операції було задіяно 160 військових літаків, які за 40 хвилин скинули близько 80 тонн вибухової речовини, а також вдалося знищити мережу тунелів, що використовуються ХАМАС для уникнення авіаударів та нагляду.

Як пишуть у ВВС, протистояння на Західному березі означають розширення деяких найгірших випадків насильства в регіоні за останні роки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, зараз розробляють проєкт перемир'я між Ізраїлем і палестинськими угрупуваннями в Секторі Гази. ХАМАС озвучив вимоги для деескалації про припинення вогню.