RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Ізраїлі сотні тисяч людей вийшли на масові протести: відео та всі подробиці

В Ізраїлі не вщухають масштабні протести проти судової реформи, запропонованої прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньяху, який за критику нововведень звільнив міністра оборони Йоава Галланта. Під тиском протестувальників, які прийшли під його резиденцію, він може призупинити реформу, але в цьому випадку погрожує піти з посади інший міністр його уряду.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Високий суд правосуддя Ізраїлю підтримав петиції, в яких зазначається, що прем'єр-міністр готував судову реформу з порушенням закону. Фактично у ній міститься конфлікт інтересів та нововведення покликані зберегти Нетаньяху на посаді.

Тисячі ізраїльтян прийшли під резиденцію Нетаньяху із протестами проти запропонованої урядом реформи. Під їх тиском прем'єр-міністр може оголосити про зупинення її запровадження. Більшість членів коаліції підтримують цей крок, але міністр юстиції Яров Левін у цьому випадку погрожує піти у відставку.


Читайте також: Стало відомо, чому Ізраїль не передає системи ППО Україні

Зазначимо, днями Кнесет Ізраїлю ратифікував закон про дієздатність глави уряду, який обмежує обставини, за яких прем'єр-міністра може бути усунено з посади, хоча урядовий юрист висловив низку побоювань. Він зокрема зазначив, що цей закон може бути захистом Біньяміна Нетаньяху від будь-яких наслідків судових процесів проти нього у справі про корупцію.

У результаті від 600 до 700 тисяч ізраїльтян вийшли на вулиці на знак протесту. Організатори протестів анонсували "Національний тиждень паралічу". Лікарі, студенти, вчителі та члени профспілок відмовляються виходити на роботу, вимагаючи від уряду скасувати судову реформу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше армія Ізраїлю завдала ракетного удару по столиці Сирії.

  • Вас також може зацікавити:

У центрі Тель-Авіва сталася стрілянина: є постраждалі

Запуск ізраїльської системи оповіщення в Україні: коли і де розпочнуть випробування

Ізраїльський дипломат розповів про військову допомогу Україні і чому це робиться таємно