RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Хезболла" відкрила другий фронт: фото, відео та нові подробиці війни Ізраїлю з ХАМАС

На другий день нападу терористичного угрупування ХАМАС на Ізраїль продовжуються військові дії з обох сторін. ЦАХАЛ називає свою операцію "Залізні мечі", ХАМАС дав своїм військових діям назву "Потоп Аль-Акси".

Подробиці війни Ізраїлю з ХАМАС розповідає "Апостроф".

Читайте також: Судний день №2: чому Ізраїль "проспав" напад ХАМАС і до чого тут Путін

За перший день війни терористи захопили десятки ізраїльтян та іноземних громадян. Близько 300 людей було вбито внаслідок нападів терористів та ракетних обстрілів. За офіційною інформацією, близько 1600 людей отримали поранення та травми.

По всій країні оголошено надзвичайний стан, йде військовий призов.

Протягом ночі ВПС ЦАХАЛу продовжували завдавати ударів по сектору Гази. Загалом, за офіційною інформацією, з початку операції атаковано 426 цілей, 10 висотних будівель, ліквідовано 100 терористів. Були завдані удари по 10 об'єктах ХАМАСу, зокрема штаб-квартирі військової розвідки ХАМАСу.

"Хезболла" взяла на себе відповідальність за мінометний обстріл півночі Ізраїлю з території Лівану. У заяві терористичного угрупування йдеться, що вона завдала удару по трьох ізраїльських військових об'єктах у спірному районі гори Дов. При цьому Армія оборони Ізраїлю не повідомила про жодні втрати і заявила, що відповіла артилерійськими ударами. ЦАХАЛ заявив, що завдав удару безпілотника по "інфраструктурі Хезболли" в цьому районі.


Прес-служба ЦАХАЛу опублікувала арабською мовою повідомлення про те, що мешканці 7 районів Гази мають негайно залишити свої будинки через те, що в цих районах проводитиметься контртерористична операція.

Нагадаємо, увечері 7 жовтня ізраїльська армія відновила контроль над більшістю південних населених пунктів, які раніше захопили терористи.

  • Вас також може зацікавити:

Армія Ізраїлю завдає потужних ударів по цілях у Секторі Гази: фото та відео

Як почалася атака ХАМАС на Ізраїль: карта та відео

Напад ХАМАС на Ізраїль: з'явилися відео боїв ЦАХАЛ із бойовиками