RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Буде тривала війна": Ізраїль почав наземну операцію в секторі Гази

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу офіційно підтвердив початок військової наземної операції в Секторі Гази проти терористів ХАМАС.

Про це він повідомив у своєму зверненні.

Новий етап операції розпочався минулої ночі, коли сухопутні сили ЦАХАЛу переступили кордон Гази.

Читайте: Ізраїль розпочав обмежену наземну операцію, танки ЦАХАЛ увійшли до Гази: що відомо

"Наші командири та солдати, які воюють на ворожій території, знають, що за ними стоїть вся нація та політичне керівництво Ізраїлю", – сказав він.

Армія оборони Ізраїлю увійшла до сектору Газа, щоб знищити ХАМАС та звільнити всіх заручників. За його словами, рішення про наземне вторгнення військовий кабінет ухвалив одноголосно.

"Мета війни - перемогти смертоносного ворога, забезпечити наше існування на нашій землі", - додав Нетаньяху.

У той же час начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявив, що для перемоги над ХАМАСом і повернення заручників, яких утримує терористичне угруповання, Ізраїль має провести велику наземну операцію в Секторі Газа.

"Минуло три тижні з початку війни. У цієї війни є етапи, і сьогодні ми перейшли до нового етапу. Наразі наші війська проводять наземні операції в Секторі Газа... які служать досягненню всіх цілей війни: знищенню ХАМАСу, забезпеченню безпеки на кордонах і, насамперед, поверненню всіх заручників на батьківщину", - заявив він.

Халеві додав, що цілі війни вимагають наземного введення військ.

"Не буває досягнень без ризику, і не буває перемоги без ціни. Для того щоб викрити і знищити ворога, немає іншого шляху, окрім як увійти на його територію великими силами", - заявив він.

За його словами, повернення заручників "є справою державної важливості".

"Зараз ХАМАС утримує невинних людей - немовлят, дітей, жінок, чоловіків і літніх громадян. Ми зробимо все, щоб домогтися успіху в цій справі. Ми поставили перед собою чіткі цілі, шлях буде довгим... Ми будемо рішуче боротися і переможемо", - додав Халеві.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю відкладала початок наземної операції в секторі Гази, щоб американські військово-морські сили змогли розгорнути протиповітряний захист на випадок вступу у війну Ірану.

  • Вас також може зацікавити:

Що буде з сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

"Захід, ви хочете війни?" Ердоган назвав Ізраїль злочинцем і зробив різкі заяви

"Відносини будуть переглянуті": Єрусалим відреагував на скандальні слова Ердогана