RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Ізраїль розпочав обмежену наземну операцію, танки ЦАХАЛ увійшли до Гази: що відомо

Регулярні підрозділи ЦАХАЛ у п'ятницю, 27 жовтня, здійснили наземне вторгнення в Сектор Гази.

Про це пише видання The NYT.

За даними журналістів, сухопутна операція в анклаві розпочалася після того, як ізраїльська армія протягом кількох тижнів здійснювала авіаційні та ракетні удари по об'єктах ХАМАС у Секторі Гази.

Читайте також: Гніздо ХАМАС рівняють із землею: кадри наземної операції ЦАХАЛ у Секторі Гази

Видання зазначає, що інформацію про сухопутну операцію з місця подій складно підтвердити, оскільки в анклаві спостерігаються проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом. Окремо журналісти посилаються на топофіцера ЦАХАЛ Ніра Дінара, який повідомив, що деякі регулярні підрозділи справді зайшли до Сектору Гази. Однак ізраїльський майор відмовився уточнити, чи ця операція є початком повномасштабного сухопутного вторгнення.

Контр-адмірал Даніель Хагарі також заявив, що 27 жовтня ЦАХАЛ розширив свою діяльність в анклаві і додав, що авіація Ізраїлю продовжує завдавати ударів по військовим об'єктам ХАМАС, у тому числі й підземним.

Два американські чиновники в коментарі CBS News також заявили, що п'ятнична операція є початком наземного наступу, але наголошують, що масштаби вторгнення ще не зрозумілі. Коментарі з'явилися після того, як пресслужба ЦАХАЛ двічі інформувала про здійснення танкових рейдів та бойових зіткнень на території Сектору Гази.

"Офіційні особи США та Ізраїлю повідомили, що сьогоднішнє наземне вторгнення в Газу не є великомасштабним наступом. Неназване американське джерело повідомило телеканалу, що операція має обмежений характер. А представник ЦАХАЛ Пітер Лернер каже, що нинішня акція не є тією великою операцією, яка очікується", - окремо пише видання The Times of Israel.

Раніше ми розповідали, що США завдали вночі ударів по іранських об'єктах у Сирії.

Вас може зацікавити:

Що буде з сектором Гази після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Ізраїль завдав ударів по об'єктах ХАМАС у Газі та постам Хезболли в Лівані