RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Війська Ізраїлю увійшли до Гази і почали оточення міста: подробиці

Війська Армії оборони Ізраїлю під час наземного наступу оточують столицю Сектору Гази з кількох напрямків і вже діють усередині міста.

Про це, як пише Times Israel, повідомив начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві.

"Ми просунулися до ще одного важливого етапу війни. Сили знаходяться в самому серці північної частини сектору Гази, діють у місті Газа, оточують його і поглиблюють і досягають успіхів", - зазначив він, додавши, що війська борються у густонаселеній та складній міській зоні, яка потребує професійного бою та мужності.

Читайте: Армія Ізраїлю "розрізає" Газу на дві частини: карти

З його слів, армія веде ближній бій. Водночас сухопутна операція війська супроводжується розвідкою, вогнем з повітря та моря. "Це партнерство робить боротьбу набагато ефективнішою", - зазначив Халеві.

За інформацією начштабу, на цей час під час наземної операції загинуло 18 солдатів.

Також він підкреслив, що ЦАХАЛ має зобов'язання повернути додому всіх заручників, які утримуються ХАМАСом та іншими терористичними угрупованнями в секторі Гази.

"Ми не розпочинали війну проти "Хезболли" на півночі. Наша політика полягає в тому, що ми завдамо удару будь-кому, хто наблизиться до північного кордону і становить загрозу для громадян Ізраїлю або солдатів ЦАХАЛу... Я не рекомендую нікому з наших ворогів вступати у бій. Наші сили готові та можуть розширити свою діяльність на додаткові фронти", - попередив офіцер.

Він зауважив, що ВПС Ізраїлю діють у секторі Гази "зі значними силами", проте наголошує, що в секторі Гази використовується менше половини потужності "повітряного корпусу". Більшість його сил готова, у разі потреби, атакувати на інших фронтах.

Він каже, що армія бореться "в ім'я святості життя, проти ворога, який вигравіював смерть на своєму прапорі. Ми боремося за наше право жити в безпеці та процвітати на нашій батьківщині. У нас немає іншої країни перед обличчям абсолютного зла. Ми діємо холоднокровно, розумно та рішуче".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю.

  • Вас може зацікавити:

Що буде з сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни