RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ЦАХАЛ оточив місто Газу, США відправили на допомогу атомний підводний човен: хроніки війни в Ізраїлі

Ізраїльські військові здійснили авіаудари по Газі, а наземні війська завершили оточення міста. США відправили в зону Середземного моря підводний атомний човен.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Читайте також: Ізраїль прорвав оборону ХАМАСу в Газі - йдуть важкі бої: відео

Речник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі заявив під час прес-конференції, що військові завдають "широкомасштабних ударів по терористичній інфраструктурі, під землею та над нею".

Офіційний представник терористичного угруповання ХАМАС, яке керує сектором Газа, заявив, що "навколо лікарень відбуваються інтенсивні бомбардування". Збільшення інтенсивності обстрілів сталося після того, як ЦАХАЛ оприлюднив у неділю нові дані розвідки, які, як вони стверджують, надали додаткові докази того, що терористична група ХАМАС використовувала медичні заклади в секторі Газа для прикриття терористичної діяльності.

В цей же час палестинська телекомунікаційна компанія Paltel звинуватила Ізраїль у відключенні інтернету та телефонних ліній у секторі Газа безпосередньо перед вечірньою операцією.

Ізраїльські військові заявили, що сприяли відкриттю гуманітарного коридору на головній артерії Сектора Газа з півночі на південь, щоб дозволити палестинським цивільним особам із півночі Гази евакуюватися на південь.

Центральне командування США повідомило, що підводний човен класу "Огайо" прибув у зону його відповідальності, яка включає східне Середземне море, Червоне море, Перську та Оманську затоки. Підводні човни такого класу оснащені ядерним двигуном і ядерними боєголовками. Окремі човни несуть лише крилаті ракети та призначені для розгортання сил спеціальних операцій. Наразі невідомо, чи підводний човен, який зараз працює на Близькому Сході, несе ядерні балістичні ракети.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю.

  • Вас може зацікавити:

Що буде з сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат