RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

ХАМАС готував другий етап нападу на Ізраїль, щоб розпалити велику війну: стали відомі плани терористів

ХАМАС готувався, у разі успіху першої атаки на Ізраїль 7 жовтня, просунутися вглиб країни до більших міст та військових баз.

Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на джерела у розвідці та служби безпеки з чотирьох країн Заходу та Близького Сходу.

Читайте також: Ізраїль робитиме чотиригодинні паузи в боях у Газі: Байден наполягає на тривалому припиненні вогню

Джерела видання стверджують, що в одного із загонів бойовиків знайшли розвіддані та карти, які вказують на те, що терористи готувалися наступати аж до кордону із Західним берегом. У бойовиків знайшли відповідні інструкції, а також запаси продовольства, боєприпасів та зброї.

У ХАМАС розраховували, що дії бойовиків, які вчинили масові вбивства та захоплення заручників, спровокують насильство на Західному березі річки Йордан та призведуть до більш масштабного конфлікту по всьому регіону.

The Washington Post зазначає, що з публічних заяв та інформації, отриманої приватними каналами, можна зробити висновок, що в ХАМАС не очікували, що напад 7 жовтня буде настільки масштабним і майже всі штурмові групи досягнуть своїх цілей.

Відповідно до останніх даних, терористи вбили близько 1200 осіб та взяли до заручників близько 240 осіб. У ході контратаки ЦХАЛ убив близько півтори тисячі бойовиків.

Раніше ми писали, що український президент Володимир Зеленський мав намір 7 листопада прибути в Ізраїль, однак плани відклали.

  • Вас також може зацікавити:

Евакуація сотень українців з Сектору Гази: посол зробив важливу заяву

Що буде з сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни