RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Дрон атакував базу США в Йорданії, є загиблі

Внаслідок атаки безпілотника на американську базу в Йорданії поблизу кордону з Сирією, загинули троє солдатів армії США, ще 25 військовослужбовців отримали поранення.

Про це пише CNN.

Читайте також: Військовий корабель США потрапив під обстріл бойовиків, яких підтримує Іран: подробиці інциденту

Наголошується, що це перший випадок, коли військові США загинули на Близькому Сході після початку війни між Ізраїлем та ХАМАСом у секторі Гази. Центральне командування США зазначило, що також 25 американських військовослужбовців отримали поранення внаслідок атаки безпілотника.

У Білому домі підтвердили загибель американських військових. Заявляється, що спецслужби ще збирають інформацію про атаку, вони вже знають, що це зробили "радикальні групи бойовиків, що підтримуються Іраном, які діють у Сирії та Іраку".

Зазначається, що вже було здійснено понад 158 атак на сили США та коаліції в Іраку та Сирії від початку бойових дій на Близькому Сході у жовтні минулого року. Але переважно проходило без постраждалих чи пошкоджень інфраструктури. Також зазначено, що поки що незрозуміло, чому протиповітряна оборона не змогла перехопити цей безпілотник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за інформацією ЦАХАЛу, бойовики ХАМАС використовували зброю з КНДР під час нападу.

  • Вас також може зацікавити:

Світом прокотилися масштабні акції після удару по лікарні в Газі: відео з Йорданії, Туреччини, Лівану, Іспанії та Німеччини

Криптобіржа з Росії обслуговує терористів ХАМАС: деталі розслідування

Війна на Близькому Сході: чому Ізраїль не добиває ХАМАС