RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

США виступили проти контратаки Ізраїлю на Іран

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху заявив, що США не будуть допомагати будь-якій контратаці Ізраїлю на Іран.

Про це пише Times of Іsrael.

Читайте також: Іран розпочав атаку на Ізраїль: полетіли десятки дронів, відео

Як стверджує CNN, за кілька годин до того, як Іран почав атаку, міністр оборони США та радник з національної безпеки розмовляли зі своїми колегами в Ізраїлі, щоб підтвердити свою підтримку.

Байден дотримався своєї обіцянки про те, що "США віддані захисту Ізраїлю", а представники оборони заявили, що американські військові успішно перехопили кілька іранських ракет у суботу.

США також публічно та приватно надсилали повідомлення Ірану, попереджаючи про подальшу ескалацію кризи, і тиснули на європейських та арабських союзників, щоб вони використовували свої власні важелі впливу на Тегеран.

У міру того, як плани Ірану напасти на Ізраїль ставали все очевиднішими, американські офіційні особи все більше оцінювали, що Тегеран не прагне прямого конфлікту зі Сполученими Штатами. Напередодні атаки безпілотників, здійсненої Іраном у суботу, офіційні особи США заявили, що не очікують, що цілями будуть американські сили в регіоні.

Це зміна в порівнянні з попереднім періодом конфлікту, коли підтримувані Іраном ополченці регулярно атакували американські війська на Близькому Сході, в тому числі під час удару, в результаті якого було вбито трьох американців, дислокованих в Йорданії.

Раніше армія Ізраїлю вперше застосувала морський аналог "Залізного куполу".

  • Вас також може зацікавити:

Армія оборони Ізраїлю вивела всі підрозділи із сектора Гази, залишаться лише прикордонники

Іран попередив про удари по Ізраїлю: як воююча країна готується до часу Х

Ізраїль вдарив по "КУДС" у Сирії: серед загиблих міг бути іранський генерал