RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Ізраїльські танки увійшли до центру Рафаха в секторі Газа

Ізраїльські танки після трьох тижнів наземних операцій дісталися до центру міста Рафак в секторі Газа – наміри Ізраїлю полягають у повному викоріненні бійців ХАМАС в той час, як світова спільнота закликала припинити вогонь.

"Апостроф" зібрав інформацію про ситуацію в Секторі Гази.

Читайте також: Поруч з Путіним: чим завершиться суд над керівництвом Ізраїлю

Reuters повідомляє, що у вівторок, 28 травня, танки Ізраїлю просунулися до західних кварталів Рафака і зайняли позиції на вершині пагорба Зуруб "в одну з найгірших ночей бомбардувань", за словами місцевих.

The Times of Israel передає, що кілька танків Ізраїлю досягли центру Рафаха. Зокрема свідки зауважували, що помічали танки біля мечеті Аль-Авда, що є центральною пам'яткою Рафаха.

"Армія оборони Ізраїлю не надала негайних коментарів щодо свідчень очевидців, а військові заявили, що зроблять заяву про операцію в Рафаху пізніше впродовж дня", – йдеться у повідомленні.

Також показали кадри, опубліковані Аl Jazeera в соціальних мережах – на них нібито показують, як танки рухалися в бік Рафака.


Reuters також передає, що Ізраїль продовжує завдавати авіаударів та вести танковий вогонь по Рафаку попри засудження міжнародною спільнотою удару, що спричинив загоряння в наметовому таборі переміщених осіб. Тоді в результаті пожежі загинуло щонайменше 45 осіб.

Крім того, додається, що мінімум 16 палестинців були вбиті під час ударів в ніч на 28 травня – про це повідомляли офіційні особи в анклаві, керованому бойовиками ХАМАС.

Світові лідери, реагуючи на атаку та загоряння в наметовому містечку, закликали виконати наказ Міжнародного суду ООН та припинити вогонь.

Місцеві мешканці повідомляли, що ізраїльські танки зайняли позиції на вершині пагорба Зуруб, з якої відкривається вид на Рафах, і що вони просунулися з району біля єгипетського прикордонного переходу, де війська Ізраїлю почали вторгнення ще три тижні тому.

Свідки зауважували, що ізраїльські військові також привезли броньовані машини з дистанційним керуванням, адже в самих машинах та довкола не помічали особового складу. Прессекретар ізраїльських військових не дав негайної відповіді.

Натомість сам Ізраїль заявляє, що хоче повністю викорінити бійців ХАМАС, які сховалися в місті Рафах, і врятувати заручників, яких нібито утримують у цьому районі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ще три країни Європи офіційно визнали Палестину.

  • Вас також може зацікавити:

Напад на Ізраїль: чому Путін аплодує Вашингтону

Стосунки з Росією без Раїсі: що зміниться у політиці Ірану після загибелі президента

В Гаазі хочуть арешту Нетаньягу: Байден виступив з гучною заявою