RU  UA

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.02
Здоров'я

Новини

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Які фрукти потрібно їсти кожен день: у МОЗ склали список "здоров'я"

У теплу пору року завжди плодоносять ті або інші їстівні рослини, які поступово змінюють один одного від ранньої весни до стійких осінніх похолодань. Літо є основним періодом плодоношення. Воно буквально покликане для того, щоб дати можливість всім істотам як слід зміцнити свій імунітет.

Центр громадського здоров'я розповів, які літні фрукти бажано включити в свій щоденний раціон, поки є така можливість.

Саме зараз починається період масового плодоношення багатьох фруктів і ягід. Вони містять цілу поклажу з корисних речовин, включаючи антиоксиданти і всілякі вітаміни.

Так, на вашому щоденному столі влітку, зайвими не будуть:

· Абрикоси

Ці ягоди містять багато речовини під назвою бета-каротин. Це провітамін А. Він є природним антиоксидантом і позитивно впливає на зір.

· Чорниця

Ця ягода також є одним з хороших дарів природи, який захищає зір від можливих несприятливих процесів. Також чорниця захищає судини від зносу, що зменшує ймовірність розвитку атеросклерозу.

· Ожина

Ожина має безліч протизапальних властивостей. Її пігмент, що дає їй синій колір, - це набір речовин з групи флавоноїди. Вони добре впливають на серцево-судинну систему.

· Малина

Багата вітамінами і містить елагову кислоту. Малина має не тільки сильну антиоксидантну, а й протизапальну дію. Деякі дослідження показують, що чорна малина може допомогти в боротьбі з раковими пухлинами, проте вивчення цього питання триває.

· Диня

У дині міститься багато вітаміну С (аскорбінової кислоти). В одному середньому плодовому тілі приблизно 113% від добової норми аскорбінової кислоти. Крім цього в ній є безліч таких корисних речовин, як альфа-каротин, бета-каротин, флавоноїди, кумарини і фенольні кислоти.

· Виноград

Виноград, причому і червоний, і зелений, містить елагову кислоту. Деякі дослідження показали, що різні виноградні екстракти сприяють кращій ефективності протипухлинної терапії.

· Персики і нектарини

Містять вітаміни А, С і Е. Мають прекрасні антиоксидантні властивості.

· Сливи

Намагайтеся включати в свій раціон багато сортів слив різного кольору. Так ви отримаєте максимальний спектр корисних речовин, які містяться в цій ягоді.

Обов'язково додавайте ягоди і фрукти в свій раціон. Якщо у вас є які-небудь протипоказання щодо вживання фруктів, ягід і овочів в свіжому вигляді, то ви сміливо можете їх запікати. При цьому потрібно буде стежити за тим, щоб на них не утворювалися характерні карамельні кірочки. Вони просто повинні стати м'якими і пустити сік.

Раніше МОЗ також називав 4 небезпечних рослини, які можуть отруїти, обпалити і навіть викликати параліч.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я