RU  UA

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Здоров'я

Новини

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Названо найбільш поширений симптом COVID- 19 у тих, хто зробив щеплення

Британські дослідники назвали один з головних симптомів захворювання коронавірусом виключно у вакцинованих. Мова йде про чхання.

Про це повідомляє сайт додатку ZOE COVID Symptom Stud, на базі якого досліджують симптоми COVID-19.

"Попри те, що багато людей з COVID-19 можуть чхати, це все ж не точний симптом, тому що чхання дуже поширене, особливо в теплі місяці, коли люди можуть відчувати сінну лихоманку", – йдеться у повідомленні.

Водночас це один з найчастіших симптомів у тих, хто спочатку вакцинувався, а потім отримав позитивний тест на коронавірус.

"Це говорить про те, що часте чхання без пояснення причин після вакцинації може бути ознакою COVID-19. Але важливо пам’ятати, що зв’язок між чханням і COVID-19 не надто сильний, тому людина повинна уважно стежити за іншими 20 симптомами хвороби, незалежно від того, вакцинована вона чи ні", – зауважили науковці.

Нагадаємо, штам "Дельта" вбиває українців, які у нього симптоми і коли потрібно терміново дзвонити лікареві.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я