RU  UA

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Здоров'я

Новини

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

Всі новини

Коли в Україні очікувати новий пік епідемії COVID-19: названо термін і причини

Кандидат медичних наук, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолог Андрій Александрін заявив, що пік пандемії коронавірусу почнеться в другій половині вересня, коли діти масово підуть в закриті колективи.

Про це він сказав на "Апостроф TV".

За словами епідеміолога, в Україні вакциновано лише близько 3 млн громадян, у той час, як за підсумками чотирьох етапів вакцинації повинні пройти повну вакцинацію 21,5 млн українців.

Він порівняв програму вакцинаціі людей у Великої Британії та Росії, де висока захворюваність. Тільки у Великої Британії вакцинували людей в групі ризику з охопленням у 90%, тому смертність у них впала в 17 разів у порівнянні з минулої зимою-весною. А в РФ продовжує триматися висока і смертність, і захворюваність.

"У Російській Федерації теж пік захворюваності. Але за рахунок низького охоплення вакцинацією там дуже висока захворюваність і смертність. Таку ж ситуацію ми будемо спостерігати в Україні. Я думаю, що це почнеться в другій половині вересня, коли діти масово підуть у закриті колективи", - зазначив Александрін.

Нагадаємо, інфекціоністка Світлана Гук заявила, що боротися з коронавірусом марно, потрібно пережити пандемію.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я